RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aktivister firte sørstatsflagget i South Carolina

Sist oppdatert:
Dagen etter at president Barack Obama kalte sørstatsflagget et symbol på rasistisk undertrykkelse, klatret en aktivist opp i flaggstanga foran South Carolinas delstatsforsamling og hentet ned det omstridte flagget.

Både klatreren, en svart kvinne, og hennes medarbeider, en hvit mann, begge fra nabostaten North Carolina, ble pågrepet av politiet så snart hun kom ned på bakken, og i løpet av en times tid var flagget på plass igjen.

Bilder på sosiale medier viser 30 år gamle Bree Newsome mens hun ble ført bort av politiet, og i løpet av timer spredte emneknaggen #FreeBree seg på Twitter. Like fort kom det inn 80.000 dollar i crowdfunding for å betale for de tos kausjon.

De ble begge løslatt etter kort tid mot en kausjon på 3.000 dollar hver.

Etter massakren i en kirke i Charleston i South Carolina der ni afroamerikanere ble drept, har en rekke forretninger og butikkjeder fjernet produkter med det omstridte flagget. Det samme har noen offentlige institusjoner i sørstatene.

South Carolinas guvernør Nikki Haley har bedt om at flagget fjernes fra flaggstanga foran delstatsforsamlingen i delstatens hovedstad Columbia, og delstatsforsamlingen har vedtatt å ha en debatt neste uke om å fire flagget for godt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere