*Nettavisen* Nyheter.

Aktor krever dødsstraff

Foto: Troens Bevis (Scanpix)

La ned påstand om at Tjostolv Moland og Joshua French skal dømmes til døden - igjen.

20.11.09 14:33

Nå er det opp til dommerpanelet å avgjøre hvorvidt Tjostolv Moland og Joshua French nok en gang blir dømt til døden i Kongo. Det melder VG Nett.

Aktor Blaise Bwamulunda mener spionasje mot Kongo, drap og drapsforsøk bør straffes med døden. Påstanden er den samme som dommen i første rettsrunde.

Retten skal nå være hevet i Kisangani, melder Dagbladet. Forsvarerne skulle etter planen holde sine prosedyrer senere i dag, men Tjostolv Molands forsvarer, Andre Kibambe, har bedt om å få utsette sitt sluttinnlegg til lørdag. Retten godtok dette. Dermed blir også advokat Guillaume Likwelas forsvar for French holdt i morgen.

Det er ventet at forsvarerne vil legge ned påstand om frifinnelse. Dommen i ankerettssaken vil trolig være klar i løpet av neste uke.

I sitt innlegg fredag, hevdet major Bwamulunda at Tjostolv Moland har avgitt en tilståelse på helt sentrale punkter i saken.

- Saken er forsinket fordi Tjostolv Moland hadde en periode der han spilte syk. Men i denne tiden bestemte Moland seg for å avslutte stillheten. Tjostolv Moland ba da om tilgivelse til Kasongos familie. Da han knelte ned etter mange tårer, besluttet Moland seg for å lette sin samvittighet. Han ba om tilgivelse, sa aktor Bwamulunda ifølge VG Nett.

Han hevdet at Molands «tilståelse» også viser at Tjostolv Moland og Joshua French var sammen om alle de kriminelle handlingene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.