*Nettavisen* Nyheter.

Al Aqsa sier nei til våpenhvile

Foto: (Scanpix)

Ahmed Qurie prøver å overtale de væpnede palestinske gruppene til å inngå en våpenhvile, men Al-Aqsa-brigadene har allerede sagt nei.

Da han ble tatt i ed som statsminister i forrige uke, sa Qurie at en ny våpenhvile med de væpnede palestinske gruppene ville være hans første prioritet. Onsdag møtte han representanter for både Hamas og Islamsk hellig krig for å drøfte en mulig våpenhvile.

Sier nei
Men Quries bestrebelser møtte motbør allerede før de var kommet i gang. Al-Aqsa-martyrenes brigader, en væpnet utbrytergruppe fra Fatah-bevegelsen til palestinernes president Yasser Arafat, kunngjorde onsdag at den avviser en våpenhvile med Israel, melder NTB-AFP.

"Vi føler oss forpliktet til å fortsette motstanden og kampen mot okkupasjonen av hele Palestina," heter det i erklæringen fra gruppen. Så sent som mandag påtok gruppen seg ansvaret for et angrep på en israelsk veisperring på Vestbredden sør for Jerusalem, der to israelske soldater ble drept.

Lytter
Mens Al-Aqsa-brigadene avviste enhver mulighet for våpenhvile, møtte i det minste Hamas og Islamsk hellig krig opp til samtaler med den nye palestinske statsministeren onsdag.

–Vi kom i dag for å lytte til Qurie. Bevegelsen vil studere saken og bestemme hva som er best for det palestinske folk stilt overfor den sionistiske aggresjon, sa Hamas-lederen Ismail Haniya på vei inn til møtet med Qurie.

- For tidlig
–Problemet ligger ikke hos det palestinske folk, problemet er ikke motstanden, problemet er den sionistiske aggresjon, sa han.

Representanten Mohammad al-Hindi for Islamsk hellig krig nøyde seg å konstatere at det er "for tidlig å snakke om en våpenhvile" .

De to islamske gruppene har utført mer enn 100 selvmordsaksjoner mot israelske mål siden 2000.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.