*Nettavisen* Nyheter.

Al Bundy blir YouTube-stjerne

Støvet børstes av den verdenskjente skoselgeren.

Sony Pictures Television har inngått en avtale med Google-eide YouTube om å sende fem minutter lange redigerte versjoner av sine mest populære tv-programmer på videodelingssiden, ifølge amerikanske medier.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Selskapet sier at korte versjoner av programmer som «Married With Children», i Norge bedre kjent som «Våre verste år», vil hjelpe til med å utvide merkevarebyggingen på nettet. Det er ventet at 21 programmer vil bli tilgjengelige via YouTube. Sony skal i bytte få deler av annonseinntektene.

Bedrer forholdet
I løpet av de siste 18 månedene har studioene i Hollywood vist en økende villighet til å lage tv-programmer og filmer tilgjengelige på nettet. For TouTube bidrar slike avtaler til at de bedrer forholdet med studioene som i lang tid har vært misfornøyde med at materiale de har rettigheter på bare legges ut på videosiden.

Størst på nett
I slutten av november rapporterte comScore Media Metrix at YouTube er på toppen over videoer som sees på nett med en markedsandel på 28 prosent. I september i fjor alene så YouTubes brukere på hele 2,5 milliarder videoer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.