Al Jazeera-journalist i flere avhør

En reporter tilknyttet TV-kanalen Al-Jazeera må sitte ytterligere 72 timer i avhør i Spania. Årsaken er kontakt journalisten skal ha hatt med terrornettverket Al-Qaida.

08.09.03 19:08

Syriskfødte Tayseer Alouni nektet mandag for at han hadde forbindelser til terrornettverket al-Qaida, som ledes av bin Laden.

- Absurd

Ifølge NTB-Reuters sendte hans arbeidsgiver Al-Jazeera et åpent brev til Spanias statsminister Jose Maria Aznar, med krav om at reporteren måtte løslates.

Ledelsen i satellittkanalen, som har brakt flere videoopptak med bin Laden, mener at anklagene er absurde. De er også bekymret for Alounis helsetilstand, fordi han nylig ble hjerteoperert.

Venter på bevis

Likevel bestemte den spanske dommeren at journalisten måtte bli sittende i varetekt i ytterligere 72 timer inntil politiet kunne legge fram det de mener er bevis på at Alouni er knyttet til al-Qaida.

Alouni har spansk pass, og bor i Granada.

Etter terrorangrepene i USA den 11. september for to år siden, intervjuet han blant andre bin Laden i Afghanistan. Siden har Alouni innrømmet å ha betalt flere tusen dollar til medlemmer av al-Qaida i 1995, da han reiste i Tyrkia og Afghanistan. Han hevder pengene ble gitt i solidaritet med syrere som levde i eksil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.