RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Al-Jazeera på luften

Sist oppdatert:
Onsdag startet den arabiske nyhetskanalen al-Jazeera sine sendinger på engelsk. Se video.

Kanalen heter al-Jazeera International og startet sine sendinger kl 14.00 norsk tid onsdag. Sendingene kringkastes fra Doha og bygger på en kombinasjon av 12-timers direkte nyhetssendinger og intervjuprogrammer og analyse. Kanalen har fire kontorer i Kuala Lumpur, Washington DC, London samt hovedkontoret i Doha i Qatar.

- Lanseringen av en engelsktalende kanal gir oss sjansen til å nå et nytt publikum. Rundt 80 milioner mennesker kan se al-Jazeera International når sendingen starter i dag. Fra januar neste år vil vi komme til å ha døgnkontinuerlige sendinger, sier Wadah Khanfar, som er sjef for al-Jazeera-nettverket i en pressemeling som Nettavisen har fått.

Han sier at den nye kanalen vil fortsette arbeidet med å drive balansert og uavhengig nyhetsproduksjon, på samme måte som den arabiske nyhetskanalen al-Jazeera.

Erfarne journalister
«Al-Jazeera International» skal være en engelskspråklig nyhetskanal, og har allerede flere tidligere nyhetsopplesere og journalister fra BBC og CNN på lønningslista, forteller PR-sjef i Al-Jazeera Sam Nam sier til Nettavisen.

- Nyhetsinnslagene vil bli produsert av folk som blant annet har jobbet for BBC, ITN, SkyNews og andre store anglo-amerikanske TV-stasjoner, sier Sam Nam.

De vestlige journalistene som jobber i den nye tv-kanalen har alle fått kurs i muslimsk kultur.

Støttes av emir
Al-Jazeera begynte sine sendinger på arabisk i 1996, etter at kanalen ble startet opp med pengestøtte fra emiren av Qatar. Planen var at kanalen skulle være selvfinansiert innen 2001, men det skjedde ikke, og de mottar fortsatt støtte fra emiren.

Lanseringen kommer samtidig med tiårsjubileet til al-Jazeeras første sending på arabisk.

Nå søker kanalen en Norden-korrespondent.

Kanalen kan sees med kabel i Europa, mens ingen kabelselskaper i USA vil tilby kanalen. Den kan imidlertid tas inn med parabol.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere