RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

al-Qaida-amerikaner truer Bush

Sist oppdatert:
California-fødte Adam Gadahn er den første amerikaner som anklages for forræderi i USA siden 1952. Nå truer han Bush i ny video. Se den her!

- Hvis du (George W. Bush red. anm) ikke oppfyller våre krav, så vil du oppleve ting som vil få deg til å glemme 11. september, Afghanistan, Irak og Virginia Tech, sier Gadahn i en video som dukket opp på internet tirsdag, skriver Reuters.

Amerikanske Adam Gadahn het Adam Pearlman før han konverterte til Islam og meldte seg inn i al-Qaida som 17-åring. Amerikanske FBI er villig til å betale 1 million dollar for informasjon som kan bidra til pågripelsen av mannen som nå truer USA med verre angrep enn 11. september.

Hovedkravet til islamisten Gadahn er at USA lar al-Qaida styre de muslimske land i verden.

I videoen viser Gadahn seg med turban og skjegg. Amerikanske myndigheter tror at han skjuler seg i Pakistan.

De grove uttalelsene til Gadahn rettes hovedsakelig mot den amerikanske presidenten, som han mener «vil lede hans nasjon til blodige konflikter med den islamske verden og eventuelt til døden».

- Trekk hver eneste amerikansk soldat fra de muslimske land. Hvis en eneste soldat eller spion blir på islamsk jord, vil det være nok for at vi fortsetter vår jihad mot ditt land og dine folk, sier Gadahn til George W. Bush.

En domstol i California dømte Adam Gadahn til døden i 2006 for å oppfordre til terror. Han etterlyses av amerikanske etterretningstjenester siden 2004. FBI har utlovet en dusør på 1 million dollar for informasjonen som kan lede til hans pågripelse, ifølge Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere