RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Al-Qaida-bombe mot minister

Sist oppdatert:
Iraks justisminister overlevde et kraftig bombeattentat lørdag morgen. Eksplosjonen drepte minst fire irakere, ifølge politiet. Al Qaida-gruppe tar på seg ansvaret for selvmordsbomben.

- Det var en eksplosjon i bilkolonnen. En bilbombe ble kjørt opp langs kolonnen før den eksploderte, sier en irakisk politimann på stedet.

Justisminister Malek Dohan al-Hassan er uskadd etter eksplosjonen som skjedde sør i Bagdad, men minst fire irakere er drept, opplyser politimannen Hussein Abed.

I en uttalelse på en islamistisk nettside tar opprørsgruppen til den ettersøkte jordaneren Abu Musab al-Zarqawi på seg ansvaret for bombeangrepet.

Fem biler ble blåst i lufta av eksplosjonen, og irakiske politimenn måtte plukke opp rester av de drepte fra gata.

- To ble drept i den bilen, og alt vi fant var rester av dem, sier en av justisministerens vakter, Abdul Nasser Mohammed, mens han peker mot en ødelagt bil.

Sykehuskilder opplyser at minst åtte personer er såret i eksplosjonen som skjedde i Adl-distriktet i Bagdad der den irakiske regjeringen holder hus.

Øyenvitner forteller om en kraftig røyksøyle som steg til værs fra området, som også ligger i nærheten av den amerikanske ambassaden.

Området ligger i den såkalte grønne sonen, der 11 mennesker sist onsdag ble drept av en selvmordsbomber.

Lørdag morgen eksploderte også en bombe utenfor hovedkvarteret til den irakiske nasjonalgarden i byen Mahmudiya 30 kilometer sør for Bagdad, ifølge den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera.

Minst én person skal ha blitt drept i eksplosjonen, og om lag 20 såret.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere