*Nettavisen* Nyheter.

Al Qaida-gruppe bak selvmordsangrep

Al Qaida i Irak tar på seg ansvaret for torsdagens selvmordsaksjoner i Bagdad som kostet minst 18 mennesker livet.

14.04.05 19:45

To selvmordsbomber gikk av i folkemylderet ved noen kontorer som tilhørte innenriks-departementet i den irakiske hovestaden og drepte 18 mennesker og skadet 36, opplyser Ahmed Ismael ved inneriksdepartementet, ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

Ifølge en uttalelse lagt ut på internett tar al Qaidas gren i Irak på seg ansvaret for de dødelige angrepene. Det er ikke mulig å verifisere uttalelsen fra uavhengige kilder.

Gruppen ledes av den ettersøkte jordaneren Abu Musab al-Zarqawi. Ifølge den militante gruppen var bombene rettet mot sikkerhetstyrker som voktet innenriksminister Falah al-Naqib.

Ministeren som leder politistyrken i landet ble ikke skadd under angrepene.

Etter å ha ryddet området detonerte amerikanske styrker en tredje bilbombe, som tilsynelatende ikke hadde gått av slik hensikten var. Ingen ble skadd i den siste eksplosjonen.

Angrepene var de dødeligste i Irak siden en selvmordsbomber angrep en sjia-begravelse 10. mars i år. Den siste uka har igjen vært preget av en serie alvorlige angrep. Onsdag ble tolv politimenn drept i Kirkuk da en bombe eksploderte.

Det var også en serie dødelige angrep en rekke steder i Irak torsdag, de fleste rettet seg mot irakiske sikkerhetsstyrker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag