RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Al Qaida-gruppe bak selvmordsangrep

Sist oppdatert:
Al Qaida i Irak tar på seg ansvaret for torsdagens selvmordsaksjoner i Bagdad som kostet minst 18 mennesker livet.

To selvmordsbomber gikk av i folkemylderet ved noen kontorer som tilhørte innenriks-departementet i den irakiske hovestaden og drepte 18 mennesker og skadet 36, opplyser Ahmed Ismael ved inneriksdepartementet, ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

Ifølge en uttalelse lagt ut på internett tar al Qaidas gren i Irak på seg ansvaret for de dødelige angrepene. Det er ikke mulig å verifisere uttalelsen fra uavhengige kilder.

Gruppen ledes av den ettersøkte jordaneren Abu Musab al-Zarqawi. Ifølge den militante gruppen var bombene rettet mot sikkerhetstyrker som voktet innenriksminister Falah al-Naqib.

Ministeren som leder politistyrken i landet ble ikke skadd under angrepene.

Etter å ha ryddet området detonerte amerikanske styrker en tredje bilbombe, som tilsynelatende ikke hadde gått av slik hensikten var. Ingen ble skadd i den siste eksplosjonen.

Angrepene var de dødeligste i Irak siden en selvmordsbomber angrep en sjia-begravelse 10. mars i år. Den siste uka har igjen vært preget av en serie alvorlige angrep. Onsdag ble tolv politimenn drept i Kirkuk da en bombe eksploderte.

Det var også en serie dødelige angrep en rekke steder i Irak torsdag, de fleste rettet seg mot irakiske sikkerhetsstyrker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere