RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Al-Qaida hevder å ha bortført amerikaner

Foto: Scanpix/AFP
Sist oppdatert:
Al-Qaida hevder å ha bortført en amerikaner i Saudi-Arabia. Den amerikanske ambassaden i Riyadh bekrefter at en amerikansk statsborger er savnet.

I en kunngjøring fra Osama bin Ladens terrornettverk al-Qaida kalles bortføringen «en hevn for USAs mishandling av fanger» i Abu Ghraib-fengselet utenfor Bagdad og i Guantanamo-leiren på Cuba.

Kunngjøringen ble lagt ut på internettsiden Sawt al Jihad, og den bortførte amerikaneren blir identifisert som den 49 år gamle Paul Marshal Johnson fra New Jersey.

Han blir beskrevet som en spesialist på de amerikanske kamphelikoptrene Apache og ble ifølge kunngjøringen bortført lørdag.

Savnet
Den amerikanske ambassaden i Riyadh bekreftet lørdag kveld at en amerikansk statsborger er savnet i landet, men hadde ellers ingen opplysninger i saken.

- Vi har mottatt en rapport om at en amerikansk statsborger er savnet og samarbeider nå med lokale myndigheter for å finne ham, sa en talskvinne ved ambassaden.

Drept i attentat
Tidligere lørdag ble en annen amerikansk statsborger skutt ned og drept utenfor hjemmet sitt i bydelen al-Malaz i Riyadh.

Politifolk på stedet opplyste at han trolig arbeidet for et elektronikkfirma som er involvert i et oljeprosjekt i landet.

De siste ukene har det vært en rekke angrep på utlendinger i Saudi-Arabia. Forrige helg ble en irsk kameramann drept og BBCs korrespondent alvorlig såret i et lignende angrep, og tirsdag ble en amerikaner som arbeidet for amerikanske styrker, skutt i bilen sin.

I slutten av mai ble 22 mennesker, blant dem åtte indere, drept i et angrep på utlendinger i oljebyen Khobar i den østlige delen av landet.

Truer
Senest mandag truet al-Qaida med å gjennomføre nye angrep mot amerikanere og andre vestlige mål i Saudi-Arabia.

Amerikanske myndigheter oppfordrer nå alle sine innbyggere til å forlate landet, der USA har et stort militært nærvær og en rekke amerikanske oljeselskap er på plass.

- De amerikanere som velger å bli værende her, bør utvise den største forsiktighet, advarte USAs ambassadør i Riyadh, James Oberwetter, lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere