RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Al Qaida la ut drapsvideo

Sist oppdatert:
En video lagt ut på et Al Qaida-nettsted søndag skal vise drapet på en kidnappet irakisk offiser som er holdt som gissel.

Videoen viser angivelig en irakisk offiser bli drept av militante islamister som tilhører nettverket til Abu Musab al-Zarqawi - Al Qaidas toppleder i Irak, skriver Associated Press. Det er uklart om videoen er autentisk.

Opptaket viser en mann som identifiserer seg som Ryadh Gatie Olyway, mens han sitter mellom to maskerte menn kledd i sort. Han viser sitt identifikasjonskort, forteller at han er offiser og har samarbeidet med de amerikanske styrkene i Irak.

Mannen refererer deretter til overgrep mot påståtte kvinnelige irakiske fanger. Umiddelbart etterpå får mannen bind for øynene og en tredje mann så ut til å skyte ham i hodet.

Al Qaida i Irak sier drapet er en hevn på vegne av de kvinnelige fangene. Den amerikanske hæren i Irak nekter for at de holder kvinnelige irakiske fanger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere