*Nettavisen* Nyheter.

Al-Qaida-leder tatt i Pakistan

Pakistansk politi har pågrepet en al-Qaida-leder som er mistenkt for å ha vært sentral i planleggingen av to mislykkede attentat mot president Pervez Musharraf.

04.05.05 20:36

Abu Farraj al-Libbi er fra Libya, og ble arrestert tidligere denne uke. Det opplyser Pakistans innenriksminister Aftab Khan Sherpao til nyhetsbyrået AP.

- Dette er en veldig viktig dag for oss, sa Sherpao. Han ville ikke gi flere detaljer om hvor al-Libbi ble pågrepet eller hvor han holdes fanget.

Ifølge Sherpao er al-Libbi en nær medarbeider for al-Qaidas leder Osama bin Laden, og fungerer som leder for al-Qaida i Pakistan. Ifølge innenriksministeren har USA utlovet en dusør på 10 millioner dollar for al-Libbi.

Skuddveksling
Tre sikkerhetsoffiserer bekrefter, under løfter om å få være anonyme, at al-Libbi ble pågrepet i forbindelse med en skuddveksling madag i byen Mardan, rundt 50 kilometer nord for Peshawar.

En av de tre sier at til sammen elleve andre terrormistenkte ble pågrepet i samme aksjon. Al-Libbi ble holdt i varetekt i Mardan over natten, og deretter fraktet med helikopter til hovedstaden Islamabad.

Al-Libbi er mistenkt for å ha vært svært sentral i planleggingen av to bombeangrep mot Musharraf i desember 2003. Presidenten slapp uskadd fra drapsforsøkene, men 17 andre ble drept. President Musharraf har tidligere uttalt at al-Libbi er hovedmistenkt i forbindelse med attentatene mot ham.

Al-Qaida-lederen var en av seks mistenkte terrorister på Pakistans «Mest ettersøkte»-liste tidligere i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.