RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Al-Qaida lover hevn

Sist oppdatert:
Al-Qaida i Irak lover hevn etter at en sunnimuslimsk kvinne skal ha blitt voldtatt av irakiske politifolk i Sør-Bagdad.

– Da vi hørt nyheten, ba over 300 krigere om å få gjennomføre en selvmordsaksjon, sier det som antas å være al-Qaida-lederen Abu Ayyub Al-Masri eller Abu Hamza Al-Muhajer i et lydopptak som Al-Forqans nettside har lagt ut på internett.

Al-Qaida-lederen har kritisert den irakiske statsministeren Nuri Al-Maliki som har avvist å straffe de fire politimennene som ifølge kvinnen har voldtatt henne.

Voldtektsaken har ført til politisk krise i Irak etter at statsminister Al-Maliki sparket den sunnimuslimske ministeren Sheikh Ahmed Al-Samaraie fordi han fordømte voldtekten og kritiserte Al-Maliki for å ikke ville etterforske saken. Kritikken kom etter at Ben Sina sykehuset i Bagdad, som er styrt av amerikanerne,sier at kvinnen ble voldttat, men statsminister kontoret slå tilbake og sier at de har en rapport som avviser at kvinne har ble voldtatt.

Etter en heftig krangel mellom sunnimuslimer som er med i den irakiske regjeringen og statsminister Al-Maliki, startet omsider departementet for menneskerettigheter å etterforske voldtektsaken.

Annen kvinne
Samtidig er fire irakiske soldater arrestert og siktet for å ha voldtatt en annen kvinne i Tal Afar i det nord-Begdad. Kvinne sa torsdag at en av fem soldat forsøkte å stanse de fire andre. Men han greide det ikke og de voldtok henne, melder Aarabiske medier.

Nå er de fire politimennene arrestert og siktet for å ha voldtatt kvinnen.

100 års fengsel
Den 24 år gamle Sersjant Paul Cortez fikk er dømt til 100 års fengsel etter å ha innrømmet å ha voldtatt og drept en 14 år gammel irakisk jente Abeer Al-Janabi i fjor. Onsdag fortalte hvordan han sammen med to andre soldater plan voldtekten på en 14 år gammel irakisk jente, som etter overgrepene ble drept sammen med familien sin i Mahmudiya i mars 2006.

Cortez kan få løslate etter ti år, melder AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere