RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Al-Qaida skulle sprenge Nato-base

Sist oppdatert:
En tidligere profesjonell fotballspiller er i en belgisk rett dømt for å ha planlagt et angrep mot en Nato-base på vegne av al-Qaida.

Domstolen i Brussel dømte tunisisk-fødte Nizar ben Abdelaziz Trabelsi for å ha planlagt å sprenge seg selv på Kleine Brogel-basen i Belgia, melder Reuters. Amerikanske styrker holder til på basen, hvor det mistenkes at det oppbevares atomvåpen.

Risikerer ti år
- Alt peker mot det faktum at han kvelden før arrestasjonen var bestemt på å gjennomføre prosjektet, sa dommer Claire Degryse da dommen ble avsagt i det strengt bevoktede rettslokalet.

Belgia mangler spesifikke antiterrorlover. Trabelsi risikerer derfor maksimalt ti års fengsel.

Spilte for Dusseldorf
Nizar ben Abdelaziz Trabelsi spilte for Bundesliga-laget Fortuna Düsseldorf på 1980-tallet. Ifølge aktoratet møtte Trabelsi al-Qaidas leder Osama bin Laden flere ganger i Afghanistan før han gikk med på den planlagte selvmordsaksjonen.

Han ble arrestert i Brussel etter angrepene mot New York 11. september 2001. Det ble funnet store mengder eksplosiver og skytevåpen i leiligheten hans.

Beundrer bin Laden
I et telefonintervju fra fengselscellen i november 2002 sa Trabelsi til en belgisk radiostasjon at han var en stor beundrer av Osama bin Laden, som han kjente fra Afghanistan.

Trablesi fortalte at han fikk opplæring i å behandle eksplosiver og gjennomføre bombeattentater mens han befant seg i al-Qaida-leirer i Afghanistan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere