*Nettavisen* Nyheter.

Al-Qaida-topp tatt i Sørøst-Asia

Mannen som USA mener er en av verdens farligste terrorister, ble torsdag pågrepet. USA mener han står bak terrorbombene både på Bali og i Jakarta.

14.08.03 22:33

Det hvite hus opplyser torsdag at den arresterte er lederen for al-Qaidas operasjoner i Sørøst-Asia, bedre kjent som Riduan bin Isomuddin eller Hambali, melder NTB-AFP.

– Han er en kjent drapsmann. Hambali var en av verdens dødeligste terrorister og han er ikke lenger et problem, sa USAs president George W. Bush til amerikanske soldater på en militærbase utenfor San Diego.

Ifølge USA er han hovedmannen bak bombeaksjonene på Bali. 36 år gamle Hambali er også etterlyst for flere aksjoner i Indonesia, Malaysia, Singapore og på Filippinene.

Hambali er også blitt knyttet til aksjonen mot Marriott-hotellet i Jakarta nylig, og han skal ha hatt nær kontakt med Khalid Sheikh Mohammed som regnes som en av Osama bin Ladens nærmeste medarbeidere.

– Arrestasjonen er en viktig seier i den globale krigen mot terrorisme og et betydelig slag mot fienden, sier pressetalsmann Scott McClellan i Det hvite hus torsdag kveld.

Det er ikke kjent hvor mannen ble arrestert, men arrestasjonen skjedde i Sørøst-Asia tidligere denne uken, i en aksjon der amerikanske styrker samarbeidet med lokale myndigheter.

Hambali blir nå avhørt av amerikanerne, som håper han vil avsløre planer om framtidige terrorangrep i regionen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.