RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Al-Qaida truer Italia

Via meldinger på en islamistisk nettside, truer al Qaida-grupper med å angripe Italia hvis landet ikke trekker seg ut av Irak og kvitter seg med statsminister Silvio Berlusconi.

I en melding fra en gruppe kalt Khalid Ibn al-Walid-brigaden, blir Italia bedt om å trekke ut alle sine soldater fra Irak.

- Hør, italienske folk. Lederne deres har deltatt i krigen mot Irak og sendt soldater og våpen til landet vårt. Vi advarer dere for siste gang og ber dere om å trekke dere ut av Irak, står det i uttalelsen fra gruppen som hevder å være tilknyttet terrornettverket al-Qaida.

- Hvis myndighetene deres ikke adlyder, blir svaret en rekke bilbomber, heter det videre i uttalelsen.

- Vi har sendt beskjeder til italienske myndigheter også tidligere, men det eneste språket de skjønner, er tydeligvis blod og hellig krig. Vi anbefaler dere å gå til anskaffelse av likposer og kister til å legge de døde i, avslutter brigaden.

I en annen melding fredag fra en gruppe som kaller seg Abu Hafs al-Masri-brigaden, blir Italia bedt om å kaste statsminister Silvio Berlusconi.

- Dette er den siste advarselen til det italienske folk. Enten så kvitter dere dere med den udugelige Berlusconi, eller så vil vi i sannhet brenne Italia, står det i meldingen.

Abu Hafs al-Masri har tatt på seg ansvaret for Madrid-bombene 11. mars og bombene i Istanbul i november i fjor.

Det jobber om lag 3.000 italienere i det sørlige Irak.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere