RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Al-Sadr ber kidnappere løslate journalist

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Kidnappere truer med å drepe en britisk journalist hvis ikke angrepet på den hellige byen Najaf stanses. Sjialederen Moqtada al-Sadr ber om at gisselet løslates.

- Vi ber om at kidnapperne løslater det britiske gisselet, sier en talsmann for al-Sadr til nyhetsbyrået Reuters.

Den britiske journalisten, James Brandon, ble kidnappet på sitt hotell i byen Basra sør i landet, ifølge hotelledelsen. Hotellansatte hørte to skudd under gisseltakningen, og Brandon skal være såret. Brandon arbeidet for Sunday Telegraph, som i en uttalelse uttrykker bekymring for journalisten.

I et videoopptak truer kidnapperne med å drepe Brandon hvis ikke angrepet på sjialederen Moqtada al-Sadrs milits i Najaf, stanses. Opptaket ble gjort av en fotograf fra nyhetsbyrået Reuters.

- Vi krever at de amerikanske styrkene trekker seg ut av Najaf innen 24 timer ellers dreper vi dette britiske gisselet, sier en maskert mann på opptaket.

- Jeg er en journalist. Jeg skriver bare om det som skjer i Irak. Jeg er James Brandon fra Sunday Telegraph, sier det tydelig rystede gisselet.

Rundt 20 maskerte menn skal ha stormet inn i hotellet sent torsdag kveld og truet til seg gjesteboken med våpen. Etter å ha studert gjesteboken skal de ha tatt den britiske journalisten, James Brandon, som gissel.

Det britiske utenriksdepartementet bekrefter at Brandon er kidnappet i Basra. Utenriksdepartementet er i kontakt med pårørende og lokale myndigheter.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere