Gå til sidens hovedinnhold

Al-Shabaab-angrep mot hotell i Mogadishu

Minst 18 personer ble drept i to selvmordsangrep i Somalias hovedstad Mogadishu lørdag. Ekstremistgruppa al-Shabaab sier den står bak.

En bil full av sprengstoff eksploderte utenfor hotellet Nasa-Hablod i sentrum av byen lørdag ettermiddag. Deretter sprang flere gjerningsmenn inn på hotellet der de havnet i skuddveksling med politi. Så eksploderte en bilbombe i et veikryss like ved.

Angriperne barrikaderte seg inne på hotellet og utover kvelden ble det hørt skyting flere ganger inne fra bygningen. Angrepet pågikk fortsatt lørdag kveld. Ifølge politiet kan så mange som 20 mennesker være fanget inne på hotellet.

Tror dødstall vil stige

Hotellet er et hyppig brukt møtested for politikere og ansatte i regjeringsapparatet, og en polititalsmann sier alt tyder på at de to bilbombene og angrepet inne i hoteller er samordnet.

En talsmann for ekstremistgruppa al-Shabaab sier den står bak angrepet. 18 mennesker er så langt bekreftet døde, men politiet sier tallet på drepte trolig vil stige. Over 30 er såret.

I tillegg skal minst fire angripere også være drept.

Hyppige angrep

Mogadishu har vært rammet av flere store bombeangrep de siste årene, senest 14. oktober da over 350 mennesker ble drept idet en lastebil full av sprengstoff eksploderte utenfor et hotell i sentrum av byen.

Dette angrepet var det verste selvmordsangrepet i det krigsherjede landet. Ingen har så langt tatt på seg skylden for angrepet, men myndighetene anklaget al-Shabaab for å stå bak.

Gruppa har gjennomført mange lignende angrep i Mogadishu.

Les også

John Arne Riise saksøkt og politianmeldt etter å ha tømt konto for 483.000