Al-Shabaab hevder 137 drept i terroraksjon i Nairobi

Islamistbevegelsen al-Shabaab hevder 137 mennesker ble drept i terroraksjonen mot kjøpesenteret i Nairobi.

25.09.13 15:31

Nairobi (NTB-AFP):I en kunngjøring på Twitter onsdag sier den al-Qaida-tilknyttede bevegelsen at «137 gisler som ble holdt fanget av mujahedin» hadde mistet livet.

Al-Shabaab beskylder videre kenyanske soldater for å ha skutt prosjektiler som inneholdt kjemiske stoffer, da de gikk til aksjon for å få avsluttet den fire dager lange terroraksjonen. Al-Shabaab opplyser ikke noe om hvor mange av angriperne som ble drept.

Ikke bekreftet
Kenyanske myndigheter har ikke bekreftet dødstallet, men tirsdag sa president Uhuru Kenyatta at 61 sivile og seks politifolk og soldater var bekreftet drept. I tillegg er ytterligere 63 personer savnet, ifølge Kenyas Røde Kors.

Al-Shabaab har tatt på seg ansvaret for terroraksjonen mot kjøpesenteret Westgate Mall. Aksjonen startet lørdag og ble først avsluttet 80 timer senere.

Brite pågrepet
En britisk statsborger er blitt pågrepet i forbindelse med terrorangrepet mot et kjøpesenter i Nairobi, opplyser britiske myndigheter.

- Vi kan bekrefte at en britisk borger er pågrepet i Nairobi, og vi vil ta kontakt for å tilby vanlig konsulær hjelp, sier en talskvinne for det britiske utenriksdepartementet til nyhetsbyrået AFP.

Det blir ikke opplyst om den pågrepne er en mann eller kvinne. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.