*Nettavisen* Nyheter.

Al-Shabaab skal ha tatt gisler etter at fly styrtet

Transportfly med tolv personer om bord krasjlandet sør for Mogadishu.

28.10.15 21:26

MOGADISHU (NTB-DPA): Den militante islamistgruppa al-Shabaab har tatt tolv gisler etter at et militært transportfly krasjlandet sør for Mogadishu i Somalia onsdag.

Flyet skal ikke være amerikansk, men somaliske kilder hevder at flere av de tolv som var om bord er amerikanske statsborgere.

– Jeg kan bekrefte at besetningen på flyet er i al-Shabaabs hender, sier en talsmann for myndighetene i Nedre Shabelle-regionen der flyet krasjlandet.

– Al-Shabaab har nå flyet og besetningen. Vi blir fortalt at det var tolv personer om bord, noen av dem amerikanere, sier talsmannen Mohamed Hussen Shine.

Ikke amerikanere

Pentagon bekrefter at de er kjent med hendelsen, men benekter at det var amerikanske statsborgere om bord i flyet.

Det militære transportflyet kom fra Kenyas hovedstad Nairobi og skal ha vært lastet med forsyninger til den afrikanske fredsstyrken i Somalia. Det er ikke kjent om det hadde våpen og militært utstyr i lasten.

Flyet skulle ha landet på den militære Ballidogle-flyplassen, som fredsstyrken fra Den afrikanske unionen (AU) benytter som base.

Den samme flyplassen benyttes også som base for USAs droneoperasjoner mot militante islamister i landet.

Hemmelige operasjoner

Det var kraftig regnvær i området, men det er uklart om det var dette som var årsaken til krasjlandingen som ifølge øyenvitner i området skjedde i et skogsområde nær landsbyen Durre.

Somaliske kilder forteller at flyet var uregistrert og at det vanligvis benyttes av fredsstyrken til hemmelige operasjoner.

Ifølge en anonym offisiell kilde i Mogadishu hadde flyet et stort beløp amerikanske dollar om bord. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.