*Nettavisen* Nyheter.

Alastair Campbell trekker seg

Foto: Adrian Dennis (AFP)

Den omstridte informasjonsrådgiveren til Tony Blair, Alastair Campbell, trekker seg fra sin stilling. Han avviser at han går av på grunn av David Kelly-saken og bråket med BBC.

29.08.03 18:49

Campbells avskjedsdato er ikke bestemt, men hans kommende avgang er bekreftet av statsminister Blairs kontor, melder Sky News.

- Vi ble enige 7. april om at jeg skulle gå av i sommer, og jeg har nå levert en formell avskjed til statsministeren. Det har vært et enormt privilegium å jobbe under denne regjeringen, sier Campbell i en uttalelse.

Mye ros

- Historien vil dømme Blair som en stor statsminister, sier Campbell videre. Han tror ikke statsminister Blair vil få noen problemer med å erstatte ham. Også hans samboer Fiona Miller, som jobber for Cherie Blair, vil forlate sin jobb i Downing Street 10.

- Blair får ingen problemer. Statsministeren har enorme evner, utrolige politiske ferdigheter, og en fantastisk dømmekraft, mener Campbell.

Statsminister Blair omtaler Campbell som en dyktig, fryktløs, lojal tjener for sin sak og sitt fedreland.

- Han var, er og vil forbli en god venn, understreker Blair.

David Hill overtar

Alastair Campbell ble sett på som en av de mektigste mennene i Blair-administrasjonen. Han ble ofte omtalt som både hjernen og musklene i regjeringen Blair.

Statsministerkontoret offentliggjorde fredag at David Hill vil overta jobben etter Alastair Campbell. Hill har tidligere jobbet som talsmann for det britiske arbeiderpartiet, ifølge AFP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.