Gå til sidens hovedinnhold

Alex (6) skrev brev til Obama - nå tar videoen av på Facebook

- Vi bør alle være mer som Alex, mener president Barack Obama. Se video.

«Kjære president Obama. Husker du gutten som ble plukket opp av en ambulanse i Syria?»

Les også: Omrans bror døde på sykehuset

Slik innleder seks år gamle Alex fra Scarsdale i New York sitt brev til USAs president.

Les også: Hele verden snakker om dette bildet

Seksåringen ble, som mange andre, berørt av pressebildene av Omran Daqneesh, femåringen som unnslapp et angrep i Aleppo. Han ba Obama bringe gutten til USA slik at han kunne komme og bo med Alex og familien i New York.

«Vi kan leke sammen. Vi vil gi ham en familie og han blir broren min», skriver seksåringen i brevet, et brev Obama valgte å fortelle om da han talte under åpningen av toppmøtet om flyktninger i FNs hovedforsamling denne uken.

Torsdag la Det hvite hus ut en video om Alex og brevet hans, en video som så langt har 14 millioner visninger på Facebook og er delt over 260.000 ganger.

- Vi bør alle være mer som Alex. Tenk hvordan verden ville sett ut da, skriver Obama i Facebook-posten.

Se videoen Det hvite hus postet om Alex og brevet:

Bildet av den fem år gamle Omran Daqneesh sittende i ambulansen ble tatt av Mahmoud Rsland og ble raskt et symbol på krigens grusomheter og sivilbefolkningens lidelser i Aleppo i Syria.

For en måned siden meldte internasjonale medier at Omrans ti år gamle bror, Ali, døde av skadene han fikk i angrepet som rammet familiens bosted i Qaterji.

Mens resten av familien ser ut til å ha sluppet fra det med mindre skader, ble Ali alvorlig skadet og døde på sykehus, meldte britiske Telegraph.

Kommentarer til denne saken