Alex traff Mexico som kategori 2-orkan

Foto: REUTERS/Tomas Bravo

Tre meter høye bølger tordnet inn over Mexicos strender da orkanen Alex gjorde landfall.

01.07.10 10:36

Orkanen Alex feide onsdag kveld inn over Mexicos golfkyst like sør for grensa til Texas noen timer etter at den ble oppgradert til kategori 2-orkan. Torsdag har den svekket seg til kategori -orkan på Saffir-Simpson-skalaen, melder National Hurricane Center.

Kraftig regn oversvømmet gatene i Matamoros og andre byer ved kysten onsdag, mens tre meter høye bølger tordnet inn over strendene. Soldater skysset folk inn i tilfluktsrom.

Det amerikanske orkansenteret i Miami opplyser at Alex, som er sesongens første orkan i det karibiske området, traff landet klokka 21 onsdag kveld.

Allerede før det var hovedveier oversvømmet så langt inn i landet som Monterrey, og i Texas ble det varslet om tornadoer, og ferierende amerikanere er bedt om å evakuere South Padre Island.

Orkanen har fulgt en kurs gjennom Mexicogolfen mange hundre kilometer fra området der BP arbeider med å rydde opp oljesølet etter utblåsingen.

Men to meter høye bølger og kraftig vind har ført til at opprydningsarbeidet er stanset opp, ifølge NTB.

I Louisiana presset uværet en oljeflak mot Grand Isle og den ubebodde Elmer's Island der tjæreklumper så store som epler ble skylt opp på stranda. Oppryddingsmannskapene måtte holde seg på land mens regnet fosset ned og lyn lyste opp den mørke himmelen, melder USA Today.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag