*Nettavisen* Nyheter.

Ali Agca godtar granskning

Tyrkeren Mehmet Ali Agca, som skjøt pave Johannes Paul II, sier han respekterer den tyrkiske regjeringens beslutning om å granske saken hans for å se om han slapp ut fra fengsel ved en feil.

14.01.06 17:48

Agcas advokat Mustafa Demirbag sier også at en granskning ikke vil føre til noe, og at Agca ikke vil måtte i fengsel igjen.

Acga ble sluppet fri fra tyrisk fensgel torsdag etter å ha sonet 25 år i Italia og Tyrkia for et drapsforsøk på paven og for å ha drept en tyrkisk journalist. Bare få timer etter løslatelsen beordet justisminister Cemil Cicek en granskning av saken og sier at Agca kanskje må sone enda 11 måneder for drapet på journalisten Abdi Ipekci.

I mellomtiden er Agca på frifot, og han meldte seg ikke for politiet lørdag, slik myndighetene har krevd. Grunnen er at Agca i sin tid også snek seg unna militærtjenesten, og det er ikke avgjort om 48-åringen er i fysisk form til å avtjene den nå. Mandag skal han på sesjon.

Agca klarte å snike seg ut av et et militært sykehus på torsdag og har ikke vært sett siden. Advokat Demirbag vil ikke si hvor Agca befinner seg, men avslører at han har fått oppfylt sitt største ønske – som var å gå i øsregnet på den asiatiske siden av inngangen til Bosporos.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.