RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alko-egg blant barnegodt

(Scanpix/AFP)
Sist oppdatert:
Næringsmiddelinspektører i Sverige har for annet år på rad funnet alkoholholdige sjokoladeegg blant barnegodtene hos Lidl.

I den svenske kommunen Kumla ble det i fjor funnet sjokoladeegg med alkohol blant alt det andre barnegodtet butikken selger. Overskriftene lot ikke vente på seg. Nå har det samme skjedd igjen.

Ifølge avisen Nerikes Allehanda fant Kumla kommunes miljøinspektør Lisbeth Hilmersson sjokoladeegg som inneholdt fem prosent alkohol. Eggene lå sammen med andre sjokoladeegg uten alkohol og hyllen var merket med sjokoladeegg for barn.

Den tyske butikkgiganten ble sist gang politianmeldt av en mor, etter at hennes barn kastet opp etter å ha spist sjokoladeegg fra den samme butikken.

Lisbeth Hilmersson sier butikken ikke har den nødvendige tillatelsen til å selge produkter med et alkoholinnhold på fem prosent. Det skal nevnes at butikksjefen straks fjernet de alkoholholdige sjokoladeeggene fra hyllen etter inspeksjonen sist uke.

Foreløpig har ikke miljøinspektøren fått noen reaksjon fra butikkens hovedkontor. Hun har nå varslet andre inspektører i nabokommunene om at de bør være på utkikk etter alkoholinnholdig sjokolade blant barnegodtene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere