*Nettavisen* Nyheter.

Alkoholisert Kennedy selger feriehus

Senator Edward Kennedys fraskilte kone, Joan Kennedy, har lagt ut familiens feriehus i Cape Cod for salg, tross barnas protester.

Joan Kennedys tre barn fikk i fjor formynderansvar for sin alkoholiserte mor, for å sørge for at hun fikk behandling for sin alkoholisme. Forsøket på å selge familiens feriehjem skal være en hevn for at ungene har umyndiggjort henne, ifølge nyhetsbyrået AP. Feriehuset ved Cape Cod er lagt ut på markedet med en prislapp på 6,4 amerikanske dollar, drøyt 40 millioner kroner.

- Hun er ikke særlig fornøyd med at vi krevde formynderskap, sier sønnen, Edward M. Kennedy jr.

- Hun forsøker i bunn og grunn å hevne seg på sine egne barn ved å ta fra oss noe av det vi elsker høyest, nemlig Cape Cod. Det er svært trist.

Barnas advokat, Augustus Wagner jr., sier Joan Kennedy (68) ikke har noen formell myndighet til å selge huset i Hyannisport. Advokaten gikk i forrige uke rettens vei for å forlenge formynderskapet, slik at alle potensielle kjøpere får vite at huset ikke kan selges.

De tre barna, Kara Kennedy Allen (45), Edward M. Kennedy jr. (44) og kongressmannen Patrick Kennedy, fikk midlertidig umyndiggjort sin mor i fjor. Edward M. Kennedy jr. sier de forsøker å redde morens liv.

- Dere kan tenke dere hvor vanskelig situasjonen er når vi er nødt til å gå til et slikt skritt.

Kennedy jr. legger til at familien har forsøkt å legge lokk over historien, men at saken ble offentlig kjent etter at Joan Kennedy ble funnet av en forbipasserende, liggende full på et fortau i Boston i slutten av mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag