Gå til sidens hovedinnhold

Alle hotellene rasert - turister flys ut

Tusener av turister strandet.

Rundt 30.000 utenlandske og mexicanske turister har ventet på transport bort fra det smadrede området i Baja California i Mexico etter at Odile herjet mandag og tirsdag.

Verken biler eller kollektivtransporten hadde tilgang til bensin siden alle bensinstasjonene er stengt, slik at turistene måtte spasere til den sterkt skadde flyplassen i Los Cabos mens de trillet på koffertene sine langs veien.

Begge flyplassene i området var ute av drift etter orkanen. På flyplassen i Los Cabos var vinduer knust og taket falt ned i terminalbygningen, men myndighetene fikk likevel trafikken i gang igjen tirsdag.

Flyfrakt ut

Det føderale politiet opplyste at et av deres fly fraktet 137 mennesker til Mazatlán, mens flyselskapet Interjet sendte et fly for å hente ut 150. Hæren sendte fly for å frakte folk til Tijuana og Mexico by.

– Jeg har stått i kø i en time i denne heten, men det er verdt det for å komme av gårde, sa Sheilla Roach, en amerikansk student som skulle reist hjem søndag.

Odile rammet med full styrke søndag og tvang 26.000 utenlandske og 4.000 mexicanske turister til å søke tilflukt i områdets hoteller.

Men selv solid bygde hoteller klarte ikke å stå imot Odiles krefter. Vinduer ble knust, værelser oversvømt og palmetrær sendt som prosjektiler gjennom vinduer og ut i svømmebassengene.

Ingen mistet livet i den voldsomme stormen, men 135 mennesker måtte få behandling for større eller mindre skader.

Store skader

Mens turistene forlater området, sitter lokalbefolkningen igjen og evaluerer skadene. I ett nabolag ble fattigslige skur jevnet med jorda, og trær og kraftledninger lå over biler og hus. Både strømmen og vannet var borte.

Odile utløste også en bølge av plyndring, både av folk som søkte mat og vann til seg og familien, og av andre som benyttet kaoset til å stjele TV-er og andre varer.

Fra sørspissen av Baja California fortsatte Odile nordover, med kraftig nedbør over det nordvestlige Mexico og det sørvestlige USA.

Samtidig meldes det at en ny orkan, Polo, har kurs rett mot den store havne- og feriebyen Acapulco, som ble rasert av en annen orkan på samme tid i fjor. (©NTB)

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre