Gå til sidens hovedinnhold

Alle passasjerfly gjennomsøkes

Alle passasjerfly i USA skal gjennomsøkes i løpet av 24 timer etter mistenkelige funn om bord i to fly fra Southwest Airlines.

Poser med tapetkniver, blekemidler og andre mistenkelige gjenstander ble funnet på flyenes toaletter. Dette er gjenstander som ble brukt under kapringen av flyene som ble brukt i terroraksjonene i New York 11. september 2001.

Lapper
Sammen med gjenstandene var det lapper med antydninger om at gjenstandene skulle simulere en trussel, melder Reuters.

I en uttalelse fra Southwest heter det at posene ble funnet torsdag kveld etter at flyene landet i Houston, Texas og New Orleans, Louisiana.

- Vi vil ikke spekulere i hvem som kan ha lagt fra seg disse gjenstandene. Vi vil samarbeide med myndighetenes etterforskning av saken, heter det i en uttalelse fra flyselskapet.

6000 fly
Inspeksjonen av nærmere 6000 fly det nærmeste døgnet vil ikke føre til forsinkelser, uttaler den amerikanske flyadministrasjonen Federal Aviation Administration.

FBI-sjef Robert Mueller sier at sikkerhetssvikten er under etterforskning, men at trusselen sannsynligvis ikke er alvorlig.

- Jeg vil si dere at det ikke synes å være en terroristhandling og det er ingen umiddelbar trussel. Det var ingen eksplosiver, det var ingen umiddelbar trussel i form av en mulighet til å gjennomføre en terrorhandling, sa Mueller til frammøtte reportere i Houston, Texas ifølge Reuters.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger