Meteorologene omtaler orkanen som «livstruende» etter at den på få dager har gått fra å bli klassifisert som en tropisk storm til kategori 4. Det er den nest høyeste kategorien på skalaen. Det er målt vindkast opp mot 60 meter per sekund, og innbyggerne i USAs nest største delstat Texas blir bedt om å forberede seg på det verste.

President Donald Trump har på oppfordring fra Texas-guvernør Greg Abbott erklært at orkanen er en stor katastrofe. Dette vil frigi flere ressurser til redningsarbeidet. På Twitter sier Trump at han følger med på utviklingen fra Camp David, og han ber folk holde seg trygge.

Bilder fra sheriffen i Fort Bend County i Texas viser at det ikke bare er mennesker som forbereder seg på orkanen. Flere alligatorer har søkt ly i boligområdene.

Politiet ber befolkningen i visse områder om å se opp for alligatorer som kan ha krøpet inn i hagen eller under bilen.

- De leter bare etter høyereliggende områder. La dem være i fred til vannet synker, er politiets råd.

Les også: Titusener evakueres i Texas før orkan

– Skriv personnummer på armen

Sju fylker på Texas' kyst har beordret evakuering av titusener av mennesker i lavtliggende områder. Orkanen kommer trolig til å nå land mellom Port O'Connor og Matagorda Bay først.

Fungerende ordfører i byen Rockport, Patrick Rios, sier til en lokal TV-kanal at de som velger å bli værende i området, bør skrive personnummeret sitt på armen med tusj.

En av de kraftigste orkanene noensinne

Orkanen Harvey vil trolig ramme de samme områdene som en av de kraftigste og dødeligste orkanene som noen gang har truffet USA, den som traff Indianola i Texas i 1886 og kostet om lag 150 mennesker livet.

Det nasjonale orkansenteret opplyser at stormen i Indianola er den femte kraftigste orkanen som noen gang har rammet landet. Bare orkanen i Florida Keys i 1935, Camille (1969), Katrina (2009) og Andrew (1992) har vært kraftigere.

– Harvey kommer til å havne i den samme kategorien, sier Kerry Emanuel, professor i meteorologi ved MIT.