*Nettavisen* Nyheter.

Alligatorer stakk med flommen

Orkanen Ivan herjer fortsatt i de sydlige delene av USA, og 18 er meldt omkommet. I Alabama er ni alligatorer på rømmen etter at en dyrepark ble oversvømt. Se web-TV og bilder av herjingene.

16.09.04 23:42

Det var orkanen Ivan som brakte med seg de voldsomme nedbørsmengdene, melder TV-stasjonen CNN. Klokka 11 på formiddagen lokal tid var orkanens øye ved Montgomery i Alabama og beveget seg nordover.

President George W. Bush erklærte regionen for et katastrofeområde, og det er innført portforbud flere steder.

Torsdag kveld var alligatorene fortsatt på rømmen ved kysten av den amerikanske delstaten Alabama etter at store mengder nedbør hadde sørget for oversvømmelse i en dyrepark, skriver NTB.

Alligatorene og minst 20 hjortedyr svømte torsdag rundt i opptil 2,4 meter høyt flomvann

Alligatorene ble etterlatt i dyreparken da resten av den ble evakuert onsdag kveld.

Tornadoer dreper
Selv om orkanen er svekket, gjør den stor skade.

Tornadoer som oppstår i forbindelse med orkanen er nå skrekkscenarioet for amerikanerne. 18 personer har så langt mistet livet, melder AP. De fleste av disse omkom da de ble ofre for en av flere tornadoer.

Ifølge CNN advares det nå mot tornadoer de neste 24 timene i deler av Alabama, Florida, Georgia, Tennessee og Carolina-statene.

Rømte byen
Fem norske studenter som til daglig studerer i Mobile, hvor orkanen traff tidlig torsdag er bekymret for bekjente som har blitt igjen i byen. Sunniva Håland (20), Line Larsen (26), Hege Aske (25), Linn Aske (25) og Nina Marie Wathne (27) har søkt tilflukt i Houston i Texas.

- Vi forsøker å ringe til noen som er i Mobile, men ingen svarer. Vi får blant annet ikke kontakt med treneren vår, som vurderte å bli i byen, forteller Nina Marie Wathne til TV 2 Nettavisen.

Nå følger studentene med på nyhetssendingene for å se hvordan forholdene er i byen de bor i til daglig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.