*Nettavisen* Nyheter.

Alt håp ute for Terri

Foto: AP Photo/Schindler Family Video (Scanpix)

Alt håp om at legene skal gjenoppta matingen av Terri Schiavo er ute. En dommer har avslått og høre argumentene til presidentens bror - guvernør Jeb Bush.

24.03.05 20:50

Dommer George Greer avgjorde torsdag at han ikke ville høre argumentene til guvernøren i Florida, Jeb Bush, om å ta Terri Schiavo i forvaring, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Dermed vil trolig Schiavo dø i løpet av få dager.

Tidligere torsdag avslo amerikansk høyesterett igjen bønnen fra Terri Schiavos foreldre, Bob og Mary Schindler, om at legene måtte beordres til å gjenoppta matingen av den 41-årige sterkt hjerneskadde kvinnen.

Sjuende døgn uten næring
Kvinnens ektemann Michael ba innstendig om at høyesterett ikke skulle gripe inn. Han påpekte at rettssystemet i Florida er enige med ham i at Terri ville ønsket å dø.

Dermed ligger Terri på sykehuser for sjuende døgn uten å få næring. Slangene hun ble matet med ble fjernet siste fredag. Legene har sagt Terri trolig vil dø i løpet av en uke eller to om hun ikke får næring.

Nye opplysninger
Florida-guvernør Jeb Bush, som er bror av president George W. Bush, har kommet med nye påstander om vanstell av Schiavo. Han bestrider også diagnosen til legene som hevder hun ikke utsikter til å bli bedre.

Bush ønsket derfor å få vurdert hvorvidt helsetjenestene i Florida kunne ta henne i forvaring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag