RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amatørmeteorologer i Kina risikerer kjempebøter

FORBYR AMATØRMETEOROLOGER: Kinesiske myndigheter har vedtatt en lov som forbyr enkeltpersoner og organisasjoner fra å komme med uoffisielle værmeldinger.
FORBYR AMATØRMETEOROLOGER: Kinesiske myndigheter har vedtatt en lov som forbyr enkeltpersoner og organisasjoner fra å komme med uoffisielle værmeldinger. Foto: Jørgen Flemming (Colourbox)
Sist oppdatert:

Kinesiske myndigheter har vedtatt en lov som forbyr enkeltpersoner og organisasjoner fra å komme med uoffisielle værmeldinger.

Målet er å forhindre at massepanikk brer seg som følge av uriktige værmeldinger, ifølge Kinas meteorologiske institutt.

I mars ble det på sosiale medier sendt ut et falskt varsel om at en supertyfon var på vei mot det østlige Kina. Det førte blant annet til at flere avlyste reiseplanene sine, ifølge den statskontrollerte kinesiske avisen Global Times.

De som bryter loven som trådte i kraft fredag, risikerer bøter på opptil 50.000 yuan, litt i overkant av 60.000 norske kroner etter dagens kurs. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere