RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ambassadør ranet

Sist oppdatert:
Flere væpnede menn stormet den norske ambassadørboligen i Nepal. - Skremmende, sier ambassadøren.

Flere væpnede menn tok seg inn i hjemmet til Norges ambassadør i Nepal Tore Toreng natt til lørdag.

Ambassadørboligen ligger i bydelen Bhaisepati i hovedstaden Kathmandu.

25 menn skal ha tatt kontroll på ambassadørens sikkerhetsfolk, og deretter ha tatt seg inn i boligen, skriver Kantipur Online. Ifølge The Himalayan Times var ranerne væpnet med jernstenger. De fikk med seg blant annet en bærbar pc, og klær..Avisa skriver også at Toreng var til stede i boligen da ranet skjedde.

- Jeg våknet av at det var folk inne på soverommet mitt. Det var en situasjon som startet truende, men som heldigvis ble mindre truende etter hvert, sier Toreng til VG. Han forholdt seg til seks ranere som var inne i boligen. Sammen med datteren og hennes kjæreste måtte han holde seg i ro i en time mens ranerne holdt på.

- Klart man blir redd når man blir vekket av ranere. Men jeg hadde en magefølelse av at de ikke ville angripe fysisk, sier Toreng. I følge ham var ranerne egentlig på jakt etter en juveler som tidligere bodde i huset. Hans datter kan så mye nepali at hun forsto at ranerne ikke ønsket å skade dem fysisk.

Nepalsk politi har nå satt ned en gruppe som skal etterforske saken. Toreng og familien har tatt inn på hotell, og man vurderer nå å øke sikkerheten ved boligen. Utover det sier Toreng til avisen at det er «business as usual».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere