RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikanere frykter London-bombe

Foto: SCANPIX/REUTERS
Sist oppdatert:
Nesten hver sjette amerikaner tror et terrorangrep mot tog, busser eller t-bane er uunngåelig i USA, viser en fersk undersøkelse.

Samtidig viser undersøkelsen utført av nyhetsbyrået AP at frykten for nye terrorangrep ikke har økt i USA etter terrorangrepet i London forrige uke.

Støtten til president Bushs håndtering av terrorisme og utenrikspolitikk økte noe etter angrepene i Storbritannia, og gir dermed fornyet fokus på presidentens sterkeste kort – nemlig bekjempingen av terrorisme. Støtten til Bush står derimot stille på 42 prosent, viser undersøkelsen.

Mest bekymret på landsbygda
Nærmere seks av ti amerikanere, 57 prosent, sier de tror at et terrorangrep mot en buss, tog eller t-bane er uunngåelig, mens kun en tredjedel mener angrep av denne typen kan forhindres. Overraskende nok er det folk på landsbygda som er mest bekymret for denne typen angrep.

- Folk er blitt hardere
Kun fire av ti sier de er bekymret for at et terrorangrep lik det i London vil kunne ramme dem selv, noe som er like mange som for ett år siden. Det er særlig kvinner i byene som er mest bekymret for seg og sin familie.

- Jeg tror folk er blitt forherdet i forhold til tanken på terrorangrep. Det er en kjerne av folk som er bekymret, men antallet har holdt seg overraskende stabil de siste årene, sier meningsmålingsspesialist Karlyn Bowman til AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere