Amerikanerne bombet sykehus

En sykeklinikk i Falluja ble natt til tirsdag truffet av amerikanske bomber. Et amerikansk helikopter skal også være skutt ned. Se video og bilder fra nattens kamper her.

09.11.04 10:18

Klinikken, som ble brukt til å behandle skadde sivile og opprørere i Falluja, ble fullstendig ødelagt i angrepet, melder Reuters.

Det er ikke kommet meldinger om drepte eller skadde etter angrepet. Ifølge innbyggere i Falluja er det umulig å nå fram til klinikken på grunn av fortsatt bombing og amerikanske stridsvogner i området.

Amerikanske militære myndigheter sier de ikke har noen opplysninger om angrepet.

6500 amerikanske soldater og 2000 irakiske soldater deltar i angrepet. Styrkene står rundt en kilometer inne i byen. En amerikansk stridsvognkommandør melder om harde kamper.

- Disse folkene er tøffe. De gjør sterk motstand. Jeg så mange av dem i gatene, sier kaptein Robert Bodisch til Reuters.

Skutt ned
Ifølge Reuters ble et amerikansk helikopter skutt ned over byen tirsdag morgen norsk tid. En Reuters-journalist så helikopteret bli truffet og at det deretter styrtet. Amerikanske styrker benekter at de har mistet et helikopter.

Ødelagt
Innbyggere i byen forteller via satelittelefon at de kontinuerlig hører lyden av amerikanske fly over byen, og hele tiden kan drønnene av bomber som eksploderer høres overalt i byen. Flere hundre hus er ødelagt, og det skal brenne kraftig flere steder.

Se web-tv fra nattens kamper ved å klikke på lenken under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag