RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikanerne får lov til å reise til Cuba

Et flertall i det amerikanske Senatet vedtok torsdag å oppheve det over 40 år gamle reiseforbudet for amerikanere som vil besøke Cuba.

59 av representantene stemte for å oppheve forbudet, mens 36 stemte imot. I september stemte også et flertall i Representantenes hus for å oppheve forbudet.

Republikanerne er i flertall i begge hus, men er i utakt med sin partifelle George W. Bush i synet på Cuba-sanksjonene som ble innført i 1959. Presidenten har truet med å legge ned veto for å beholde sanksjonene.

– Dagens avstemning i Senatet sender i likhet med avstemningen i Representantenes hus et klart budskap om at det amerikanske folk ikke ønsker noen innskrenket rett til å reise dit de vil, sier senator Byron Dorgan.

– Forbudet hjelper bare Castro, som kan anklage USA for sine problemer, sier Dorgan.

Tidligere i måneden ba Bush det amerikanske finansdepartementet om å skjerpe kontrollen med reiseforbudet, og slå hardt ned på dem som sniker seg til Cuba.

Amerikanske statsborgere risikerer bøter på nærmere 2,2 millioner kroner og ti års fengsel for å besøke kommuniststaten, men mange trosser likevel forbudet ved å reise via tredjeland som Canada og Mexico.

Cubanske immigrasjonsmyndigheter er mer enn behjelpelige med ikke å stemple de reisendes pass, og amerikanerne vet selv at det ikke er lurt å ha kofferten full av cubanske sigarer eller suvenirer når de reiser hjem.

(NTB-AFP-DPA)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere