*Nettavisen* Nyheter.

Amerikansk angrep mot al-Qaida i Libya

Det amerikanske forsvaret gikk lørdag kveld til angrep mot et mål tilknyttet al-Qaida i Libya, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon.

14.06.15 23:55

– Vi vurderer nå resultatet av operasjonen og vil gi mer informasjon når det passer, sier Pentagon-talsmannen Steve Warren.

Ifølge det amerikanske forsvaret var angrepet rettet mot en leder de omtaler som en «al-Qaida-tilknyttet terrorist», men det er ikke opplyst hvem dette var.

Det er heller ikke kjent hvor i Libya angrepet fant sted eller hvor mange som ble drept.

Libya har vært preget av anarki og kaos siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre NATO-land for tre år siden styrtet Muammar Gaddafis regime.

Landet har i dag to rivaliserende regjeringer og nasjonalforsamlinger, og utallige militsgrupper kjemper om makt og territorium.

Militante islamister har utnyttet kaoset og festet grepet i landet, blant dem grupper med bånd til al-Qaida og Den islamske staten (IS).

Det er ikke kjent hvordan lørdagens amerikanske angrep fant sted, men USA har tidligere likvidert en rekke militante islamister i land som Jemen, Pakistan og Somalia ved hjelp av førerløse fly, såkalte droner. Mange sivile er også drept i angrepene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag