RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikansk elleveåring risikerer livstid

Foto: Lawrence County Prison (AP)
Sist oppdatert:
En amerikansk elleveåring risikerer livstid i fengsel dersom han blir funnet skyldig i å ha drept farens gravide kjæreste.

Washington (NTB): En domstol i Pennsylvania besluttet tirsdag at Jordan Anthony Brown ikke vil bli behandlet som mindreårig, men vil bli stilt for en vanlig domstol og bli behandlet som voksen.

Lenket på hender og føtter
Den lille gutten var lenket på hender og føtter og satt taus da kjennelsen ble lest opp under fengslingsmøtet, skriver avisen Pittsburgh Post-Gazette.

En domfellelse for drap innebærer obligatorisk livstid i Pennsylvania, men Jordans forsvarere vil gjøre et nytt forsøk på å få gutten stilt for en ungdomsdomstol.

Jordan har ikke tilstått drapet.

- Klærne til Jordan hadde rester etter avfyring av et skytevåpen på seg, sa politikonstabel Troy Scott Steinheiser da han vitnet tirsdag, ifølge AP.

Politikonstabel Kenneth Markilinski fortalte at han fant en hagle i kaliber 20 i et soverom i andre etasje i huset. Han sa at han kunne lukte at hagla akkurat var avfyrt.

- Skutt i bakhodet
Ifølge tiltalen skjøt og drepte elleveåringen farens 26 år gamle gravide kjæreste i bakhodet mens hun sov.

Kenzie Marie Houk (26) var gravid i åttende måned da hennes fire år gamle datter fant henne død i sengen i Beaver County 20. februar i år.

Fikk hagla i presang
Jordan hadde fått hagla i julepresang av sin far. Faren var også til sted under fengslingsmøtet, men ville ikke gi noen kommentarer.

Etter fengslingsmøtet fortalte Jack Houk, Kenzies Marie Houks far, at henne sto døtre på fire og åtte år klarer seg bra.

- Jeg klemmer og kysser dem hver dag, sa han.

Jordan Anthony Brown bor nå på en ungdomsinstitusjon og vil ifølge forsvarerne være der til rettssaken kommer opp.

Marerittaktig
- Dette er noe du ikke engang ville forestille deg i ditt verste mareritt, at du skal måtte tiltale en 11 år gammel gutt for drap. Hele saken er forferdelig, sa statsadvokat John Bongivengo i Lawrence Countys statsadvokatembete til CNN i februar.

Ingen ulykke
Drapet skal ha vært overlagt.

- Ingenting tyder på at dette var en ulykke, sa Bongivengo.

Ifølge loven i Pennsylvania kan alle over 10 år som er tiltalt for overlagt eller uaktsomt drap bli tiltalt som voksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere