*Nettavisen* Nyheter.

Amerikansk gissel ber Gadhafi om hjelp

Foto: (APTN/Scanpix)

Med et automatvåpen rettet mot hodet ber amerikaneren Roy Hallums den libyske presidenten Moammar Gadhafi om å bli reddet fra «en sikker død».

25.01.05 20:53

I videoen forteller Hallums at han ble tatt til fange da han jobbet sammen med amerikanske styrker i Irak. Hallums ble sammen med fem andre tatt som gissel i et angrep i al-Mansour-distriktet i Bagdad 1. november i fjor.

Kidnapperne har senere sluppet fri fire av gislene, men Hallums og filippinske Robert Tarongoy er fortsatt i deres varetekt. Alle seks arbeidet for et saudi-baserte selskap.

Et nytt videoopptak viser tobarnsfaren Hallums som ber for sitt liv, melder CNN.

Hallums er tydelig nervøs på opptaket, som varer i 60 sekunder. Han kommer ikke med noen krav, men ber om hjelp «slik at jeg kan bli løslatt så fort som mulig fra denne sikre død».

- Jeg ber ikke om noen hjelp fra president Bush, for jeg vet om hans egoisme og hans likegladhet for de som har blitt dyttet inn i dette helveteshullet. Jeg ber om hjelp fra arabiske ledere, spesielt president Moammar Gadhafi, fordi han er kjent for å hjelpe de som lider, sier Hallums i opptaket.

Det er usikkert når videoopptaket er spilt inn, og om Hallums faktisk fortsatt er i live. I opptaket sier Hallum også at helsen hans er svært dårlig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag