Amerikansk gissel halshogd

Foto: Reuters/Scanpix

Amerikanske Eugene Armstrong ble halshogd av Abu Musab al-Zarqawi mandag. Drapet er filmet på video og lagt ut på en islamistisk nettside. Se web-TV her.

21.09.04 10:23

Det skal være al-Zarqawi personlig som utfører drapet som vises i den ni minutter lange videofilmen. Filmen kan ikke verifiseres, men stemmen til mannen som leser opp en uttalelse før henrettelsen høres ut som tidligere opptak av al-Zarqawi, melder Associated Press.

Gråter
Armstrong, kledd i en orange genser, gråter mens uttalelsen blir lest opp. Fem militante kledd i sort, fire av dem bevæpnet, står bak Armstrong. Et Tawhid og Jihad-banner henger på veggen bak dem. Etter at mannen som skal være al-Zarqawi har lest opp uttalelsen, trekker han frem en kniv, løper bort til gisselet og skjærer over halsen hans.

Foto: Reuters/Scanpix

I uttalelsen før drapet sier lederen at Tawhid og Jihad tar hevn for kvinnelige irakiske fanger, og kaller president George W. Bush en hund.

- Dreper for Gud
- Nå har du mennesker som elsker død slik du elsker livet. Å drepe for Gud er deres høyeste ønske, å ta livet av dine soldater og allierte gir dem deres lykkeligste øyeblikk, og å kutte hodet av kriminelle vantro er å sette vår herres ordre ut i livet, sier han til Bush.

I en video vist på tv-kanalen al-Jazeera lørdag truet al-Zarqawis gruppe med å drepe amerikanerne Jack Hensley og Eugene Armstrong, samt briten Kenneth Bigley, innen 48 timer hvis ikke USA løslot kvinnelige, irakiske fanger.

De tre mennene ble bortført fra hjemmet sitt på torsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.