RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikansk helikopter styrtet

Sist oppdatert:
Et amerikansk militærhelikopter styrtet nord for Bagdad mandag. Ifølge øyenvitner skal det ha blitt skutt ned.

Styrten ser ut til å være den andre gangen et amerikansk helikopter har blitt skutt ned på tre dager.

Det amerikanske militæret bekrefter at helikopteret ble skutt ned, men var mandag morgen fremdeles i gang med å etterforske bakgrunnen for styrten. Mandag morgen var det også uklart hvordan det gikk med mannskapet på helikopteret, melder Reuters.

Tidligere uttalte vitner at helikopteret styrtet etter å ha blitt beskutt med raketter ved den lille byen Mishahda. Ifølge et vitne Reuters har snakket med omringet amerikanske styrker stedet der helikopteret styrtet.

To lite kjente irakiske opprørsgrupper tok på seg ansvar for angrepet. En av gruppene publiserte en video som skulle forestille angrepet på Internett.

Fredag ser opprørere nord i Irak ut til å ha skutt ned et amerikansk rekognoseringshelikopter nord i Irak. To piloter ble drept. Det er relativt sjelden at geriljagrupper i Irak klarer å ramme amerikanske luftstyrker.

Seks dager tidligere omkom alle 12 ombord da et helikopter av typen Black Hawk ble skutt ned nær byen Tal Afar nord i landet. Foreløpig har været fått skylden for denne ulykken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere