RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikansk opinion snur

Foto: Reuters/US Air Force/Scanpix
Sist oppdatert:
For første gang siden Irak-krigen startet mener et flertall i den amerikanske befolkningen at det var galt å invadere Irak, viser en meningsmåling gjort for USA Today og CNN.

54 prosent av de spurte svarer at de mener det var galt å sende amerikanske soldater til Irak. For tre uker siden svarte 41 prosent ja på det samme spørsmålet.

Målingen ble offentliggjort en knapp uke før USA overlater makten i Irak til den irakiske overgangsregjeringen, og samme dag som opprørere drepte rundt 100 irakere i flere samordnede aksjoner.

–Økt faren
For første gang er det også et flertall som mener at Irak-krigen har økt faren for terrorangrep mot USA.

Det er første gang siden Vietnamkrigen at et flertall i den amerikanske befolkningen karakteriserer en stor amerikansk militæroperasjon som en feil, melder USA Today.

Men trass i amerikanernes endringer i syn på Irak-krigen er det fortsatt dødt løp mellom Bush og demokratenes presidentkandidat John Kerry. På målingen offentliggjort torsdag får Bush 48 prosents oppslutning og Kerry 47 prosent.

–Tryggere verden
Samtidig torsdag insisterte president George W. Bush på at verden er i ferd med å bli et tryggere sted, på tross av bølgen av dødelige angrep i Irak og andre steder i Midtøsten.

– Ingen bryr seg mer om de drepte enn jeg gjør, sa Bush til den irske TV-kanalen RTE.

– Jeg ville ikke ha gjort dette, jeg ville ikke tatt de beslutningene jeg gjør, dersom jeg ikke trodde at de gjør verden bedre, la han til. (NTB-Reuters)

© NTB

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere