*Nettavisen* Nyheter.

Amerikansk passasjerfly nær skutt ned

Foto: (AFP/Scanpix)

Det israelske forsvaret var nær ved å skyte ned et amerikansk passasjerfly onsdag ettermiddag.

12.04.07 09:58

Boeing 777-maskinen fra Continental Airlines kontaktet ikke trafikkontrollen slik den er pålagt da den nærmet seg israelsk luftrom. Derfor sendte det israelske luftforsvaret fire jagerfly på vingene, to F15 og to F16-fly.

En talsmann for flyvåpenet sier at det israelske forsvaret ble satt i høy beredskap på grunn av det mistenkelige flyet. Både statsminister Ehud Olmert og forsvarsminister Amir Peretz ble oppdatert på hendelsen underveis.

- Dette er det nærmeste vi har kommet å skyte ned et sivilt fly, sier talsmannen til Jerusalem Post, og unnlater å nevne at Israel skjøt ned et sivilt libysk fly i 1973, og drepte 108 av de 113 om bord.

Talsmannen forteller videre at piloten i passasjerflyet kontaktet kontrollen på Ben-Gurion-flyplassen da han var 325 kilometer fra Israel, men etter det mistet man kontakten med flyet. Da flyet var fem minutter fra Tel Aviv, ble så jagerflyet sendt på vingene.

Dette sier Continental Airlines i en uttalelse om hendelsen:

- Continental Airlines flight 90 fra Newark med 251 passasjerer landet trygt i Tel Aviv 04.30 i ettermiddag. Før ankomst var det en midlertidig svikt i kommunikasjonen mellom flyet og kontrolltårnet, og ansvaret for flyet ble overført fra et kontrolltårn til et annet. Som en følge av dette tok luftforsvaret kontakt med flyet og eskorterte det til sitt bestemmelsessted.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.