RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikansk sikkerhetssjef omplasseres etter testfadese

Omplasseringen skjer etter flere medieoppslag om de elendige resultatene av strikkprøver på dusinvis av flyplasser.

Washington (NTB-Reuters): 95 prosent av testene avslørte ikke forbudte våpen under stikkprøver på amerikanske flyplasser. Nå omplasseres sjefen for USAs transportsikkerhetsdirektorat (TSA).

Jeh Johnson, USAs minister for nasjonal sikkerhet sier at testresultatene er klassifisert informasjon, men bekrefter at han har omplassert TSA-sjefen Melvin Carraway.

Carraway skal nå bekle andre roller i de nasjonale sikkerhetsmyndighetenes hovedkvarter, mens Mark Hatfield blir fungerende leder av TSA. Johnson har tidligere bedt om forbedret sikkerhet på amerikanske flyplasser.

Omplasseringen skjer etter flere medieoppslag om de elendige resultatene av strikkprøver som ble foretatt på dusinvis av flyplasser landet over. Ifølge ABC News mislyktes både vakter og tekniske hjelpemidler i å avsløre forbudte våpen i 67 av de 70 testene.

Testpersonene var spanere som ga seg ut for å være vanlige reisende. I en av testene skal en spaner ha blitt stoppet da han utløste en alarm ved en kontrollpost, men testmaskinen klarte ikke å oppdage en falsk eksplosiv gjenstand som var teipet til mannens rygg.

Johnson har innrømmet at han har bedt TSA om å vurdere sine prosedyrer for å «løse spesifikke sårbarheter» som ble oppdaget under testene. Han har også beordret opplæring for alle TSA-ansatte og testing av det tekniske utstyret ved flyplassene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere