RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikanske museer forbyr selfiestang

POPULÆRT VERKTØY: Bruken av selfiestang – en pinne som lar en fotografere seg selv på mer enn en armlengdes avstand – har skutt i været. Her fra fontenen i Bryant Bark på Manhattan i New York i februar.
POPULÆRT VERKTØY: Bruken av selfiestang – en pinne som lar en fotografere seg selv på mer enn en armlengdes avstand – har skutt i været. Her fra fontenen i Bryant Bark på Manhattan i New York i februar. Foto: Carlo Allegri (Reuters)
Sist oppdatert:
Begrunner det med behovet for å beskytte besøkende og gjenstander.

Washington (NTB-DPA): Flere av de mest eminente museene i USA forbyr såkalt selfiestang – et verktøy mange turister bruker for å ta bilder av seg selv på kjente steder.

Pinnene som er laget for å holde kameraet på mer enn en armlengdes avstand, er nå forbudt på blant annet på Museum og Modern Art i New York og Getty Center i Los Angeles.

Verdens største forsknings- og museumsinstitusjon, The Smithsonian i Washington, har også forbudt det populære verktøyet, og begrunner det med behovet for å beskytte besøkende og gjenstander.

Selfiestenger er allerede blitt forbudt på mange konsert- og idrettsarenaer flere steder i verden. Ved Europas gallerier og museer ser selfiepinne-toleransen foreløpig ut til å være noe høyere enn i USA, men museene i Paris vurderer ifølge avisa The Telegraph et forbud.

Sist uke ble det kjent at flere norske musikkfestivaler i sommer vil nekte gjestene å bruke selfiestang. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere