Gå til sidens hovedinnhold

Amerikanske soldater vil bli usynlige

Pentagon presenterte mandag det amerikanske forsvarets nye feltuniform, som skal gjøre soldatene vanskelige å oppdage under alle forhold. Uniformen er testet i Irak.

De nye uniformene blir tatt i bruk allerede fra neste år, melder Associated Press.

De gamle uniformene ble levert i ulike farger, avhengig av hvor de skulle brukes. Erstatningen kommer i en kombinasjon av grønt, brunt og grått, og er egnet for bruk i bystrøk, ørken og skogsterreng, lover hæren.

Jakke og bukser leveres med borrelåser i stedet for knapper. Heretter slipper også soldatene å pusse støvlene. De gamle svarte lærstøvlene erstattes av lyse, pussefrie støvler.

På albuene er det lommer som kan fylles med polstring, noe som skal gjøre det mer behagelig å krabbe rundt i farefulle områder. Lommene er også bedre tilpasset skuddsikre vester, mens kragen er av beste Mao-modell.

Dagens amerikanske uniformer har vært i omløp siden 1981, men innen 2007 skal alle amerikanske soldater være iført den nye modellen som alt er testet i Irak.

Mexico
De amerikanske grensevaktene har også fått nye uniformer etter at styrken ble overførrt til departemenet for hjemlandssikkerhet. Nå viser det seg at uniformene er laget i Mexico.

- Jeg synes det er pinlig, ikke bare som en grensevakt, men som en amerikansk borger, sier lederen for grrensestyrkene, Joseph N. Dassaro, ifølge avisen

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene