Gå til sidens hovedinnhold

Amerikanske soldater vil bli usynlige

Pentagon presenterte mandag det amerikanske forsvarets nye feltuniform, som skal gjøre soldatene vanskelige å oppdage under alle forhold. Uniformen er testet i Irak.

De nye uniformene blir tatt i bruk allerede fra neste år, melder Associated Press.

De gamle uniformene ble levert i ulike farger, avhengig av hvor de skulle brukes. Erstatningen kommer i en kombinasjon av grønt, brunt og grått, og er egnet for bruk i bystrøk, ørken og skogsterreng, lover hæren.

Jakke og bukser leveres med borrelåser i stedet for knapper. Heretter slipper også soldatene å pusse støvlene. De gamle svarte lærstøvlene erstattes av lyse, pussefrie støvler.

På albuene er det lommer som kan fylles med polstring, noe som skal gjøre det mer behagelig å krabbe rundt i farefulle områder. Lommene er også bedre tilpasset skuddsikre vester, mens kragen er av beste Mao-modell.

Dagens amerikanske uniformer har vært i omløp siden 1981, men innen 2007 skal alle amerikanske soldater være iført den nye modellen som alt er testet i Irak.

Mexico
De amerikanske grensevaktene har også fått nye uniformer etter at styrken ble overførrt til departemenet for hjemlandssikkerhet. Nå viser det seg at uniformene er laget i Mexico.

- Jeg synes det er pinlig, ikke bare som en grensevakt, men som en amerikansk borger, sier lederen for grrensestyrkene, Joseph N. Dassaro, ifølge avisen

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg