RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amina Lawal frikjent

Foto: Pius Utomi Ekpei (EPA)
Sist oppdatert:
En ankedomstol i Nigeria har frikjent Amina Lawal. Småbarnsmoren var dømt til døden ved steining for å ha født et barn utenfor ekteskapet.

Det melder AFP.

De fem dommerne var splittet i saken, men dømte til fordel for firebarnsmoren. Dette var Lawals andre forsøk på å få dommen opphevet.

Svært gal dom
- Det er synet til denne domstolen at dommen fra den øvre shariadomstolen, Funtua, var svært gal, og anken til Amina Lawal er med dette tatt til følge, sa dommer Ibrahim Maiangwa.

Dommerne begrunner frikjennelsen med at Lawal ikke hadde blitt gitt gode nok muligheter til å forsvare seg.

Lawal (32) ble i mai fjor dømt til døden ved steining fordi hun fikk sitt tredje barn utenfor ekteskap. Dødsdommen skulle fullbyrdes ved at hun ble gravd ned til nakken, for så at steiner skulle kastes mot hodet hennes. Henrettelsen skulle i utgangspunktet skje etter at Lawal var ferdig med å amme sin datter Wasila.

Sharia-lover
Lawal bor i det nordlige Nigeria der strenge muslimske Sharia-lover er innført. Lawal er blitt internasjonal kjendis etter at hennes sak har vakt stor interesse i internasjonale medier.

I de nordlige delstatene av Nigeria er det de siste årene innført strenge muslimske sharialover. Frifinnelsen av Lawal vil være til stor lettelse for Nigerias sekulære regjering og president Olesun Obasanjo. Den kristne presidenten har ikke grepet inn overfor sharialovene, av frykt for å hisse på seg Nigerias 63 millioner muslimer.

Derfor har han satt sin lit til at shariadomstolen selv vil frifinne Lawal, som er blitt et symbol på kampen mot de strenge lovene.

Mann dømt til steining
Torsdag kom også meldingen om at en nigeriansk mann er dømt til døden ved steining for sodomi. Mannen ble dømt i delstaten Bauchi, melder AFP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere