RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amnesty savner 50 aktivister og advokater i Kina

Over 50 menneskerettsadvokater og aktivister er enten pågrepet, forsvunnet eller innkalt av politiet de siste to dagene, ifølge Amnesty International.

– Vi hører at noen advokater ble fortalt at de ble pågrepet under mistanke om at de yppet til krangler eller stelte til bråk, sa Amnestys Kina-medarbeider William Nee lørdag.

Minst fem ansatte i advokatfirmaet Beijing Fengrui er savnet, og noen av dem ble «brakt bort med tvang», enten av politiet eller ukjente menn, opplyste deres kolleger på Twitter fredag.

Blant advokatfirmaets klienter er Zhang Miao, en kineser ansatt i tyske Die Zeit. Hun ble pågrepet i oktober i fjor etter å ha bidratt til en artikkel om demonstrasjonene i Hongkong, men ble løslatt torsdag denne uka.

Også menneskerettsadvokaten Li Heping, som blant annet har representert den blinde dissidenten Chen Guangcheng, er blant de pågrepne, ifølge The New York Times.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere