Amok med monstermaskin

I halvannen time meide den væpnede og rabiate mannen systematisk ned bygning etter bygning med sin pansrede bulldoser. Se de utrolige bildene av berserkergangen.

05.06.04 18:28

Livredde innbyggere i småbyen Granby i Colorado ble drevet på flukt av Marvin John Heemeyer, som i halvannen time dundret inn i bygninger og butikkfasader, og la kraftlinjer og telefonstolper flate.

Tungt bevæpnet politi måtte hjelpeløst se på den 52 år gamle sveiserens herjinger, da han hadde forsterket bulldoseren med kraftige stålplater som selv panserbrytende ammunisjon prellet av på, skriver NTB.

Selv de store anleggsmaskinene som politiet forsøkte å stanse ham med, ble lett bytte for den spesialkonstruerte monstermaskinen.

Systematisk
Blant bygningene Heemeyer systematisk gikk løs pån var rådhuset, biblioteket, lokalavisen, en bank og den tidligere borgermesterens bolig i Granby, drøyt 140 kilometer nordvest for Denver.

52-åringen knuste også seks biler og skjøt mot flere gasstanker med et kraftig automatgevær, åpenbar i et forsøk på å få dem til å eksplodere.

Målene skal ikke ha vært tilfeldig valgt, men knyttet til en krangel Heemeyer har hatt med lokale myndigheter om en reguleringsplan som åpnet for bygging av en sementfabrikk på nabotomten hans.

Heemeyer skal ha lastet denne fabrikken for at hans eget sveiseverksted måtte stenge, skriver NTB.

Tok opp kampen
Sveiserens første mål var da også sementfabrikken, der eieren kastet seg inn i en stor anleggsmaskin og forsøkte å ta opp kampen mot den pansrede bulldoseren.

Deretter gikk han løs på lokalavisa som han også hadde hatt en feide gående med. Først da bulldoserens radiator ble ødelagt halvannen time senere, endte Heemeyers ville ferd langt inne i ruinene av en sammenrast bygning.

Funnet død
Politiet fikk ikke kontakt med Heeymeyer, men våget ikke å skjære seg inn i førerhuset i frykt for at han hadde utstyrt bulldoseren med skjulte eksplosiver.

Først lørdag morgen amerikansk tid klarte bombeeksperter å sprenge seg gjennom panserplatene og ta seg inn i førerhuset.

Der fant de Heemeyer død. Ifølge CNN skal han ha skutt seg selv.

- Kosebamse
Ingen av Granbys innbyggere kom til skade under dramaet, ei heller politifolkene som forsøkte å stanse Heemeyer.

- Han er egentlig en kosebamse. Han er en elskelig, myk og søt fyr. Jeg tror ikke han ønsket å skade noen, men han var ute etter å ramme forretningene deres, slik han mener at de rammet ham, fortalte en av innbyggeren i den lille byen.

De mener mye motgang den siste tiden kan ha fått det til å klikke for den 52 år gamle sveiseren, blant annet en brann i garasjen der han oppbevarte snøscooteren sin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag